Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Milly Witkop

Milly Witkop

Milly Witkop (3 maart 1877 - 23 november 1955) was een in Oekraïne geboren joodse anarcho-syndicaliste, feministe, schrijfster en activist. Witkop werkte mee aan verschillende anarchistische en antimilitaristische kranten en was medeoprichtster van de Freie Arbeiter-Union Deutschlands (FAUD), de voorloper van de hedendaagse Freie Arbeiter*innen Union (FAU). Ze was tevens de partner van de bekende anarcho-syndicalist Rudolf Rocker.

→ Lees verder...

27/04/19 21:01 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

“Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.”

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site, zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 24/03/20 10:41 door defiance