Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen

home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Enkele gedachten over de opstanden in Noord-Afrika en het Midden-Oosten

Door Peter Storm

  • Verschenen: 2011
  • Bron: Enkele gedachten over de opstanden in Noord-Afrika en het Midden-Oosten (brochure), AGA/Vrije Bond, 2011

Hieronder volgen enkele beschouwingen over de opstanden in Noord-Afrika en Het Midden-Oosten, op basis van een inleiding die Peter Storm op zaterdag 26 maart 2011 gaf op een informatie-bijeenkomst van de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA). Deze tekst is geen letterlijke weergave van die lezing en is ook flink ingekort. De vier 'case studies': Egypte, Tunesië, Bahrein en Libië, zijn in het onderstaand verhaal bijvoorbeeld niet zo uitgewerkt als dit in deze inleiding het geval was. Een tot artikel omgewerkte, en stevig ingekorte, versie van mijn inleiding is wat hier volgt.


→ Lees verder...

17/03/17 17:14 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging.

Daarnaast is er een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site zelf zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 24/04/19 15:31 door defiance