Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

CrimethInc.

Logo van Crimethinc

CrimethInc. (ook bekend als CWC of CrimethInc. Ex-Workers' Collective) is een decentraal, anarchistisch collectief uit de Verenigde Staten dat ontstaan is in het midden van de jaren '90. CrimethInc. heeft onder andere het magazine Rolling Thunder en geeft de nodige boeken uit waarvan hun bekendste titels Days of War Nights of Love en Work zijn. Sinds enige jaren heeft CrimethInc ook een PodCast genaamd The Ex-Worker.

Het collectief is hoofdzakelijk in de VS actief al wordt hun werk wereldwijd verspreid en vertaald, waaronder in het Nederlands, Duits, Frans, Spaans, Russisch, Koreaans en Chinees.

Geschiedenis is niet iets dat mensen overkomt - het is de activiteit van mensen. Elk moment, in elk besluit en elk gebaar, maken we onze cultuur, ons levensverhaal, onze wereld, of we nu zelf de verantwoordelijkheid hiervoor nemen of deze macht toewijzen aan managers, politici, popsterren, economische systemen of goden.CrimetInc. ex-Workers' Collective

→ Lees verder...

08/11/16 21:56 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site zelf zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 17/10/19 12:42 door defiance