Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen

home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Rudolf de Jong

Portret Rudolf de Jong

Rudolf de Jong (Geboren in Heemstede 3 november 1932) is een anarchist, humanist en vrijdenker. De Jong is afkomstig uit een anarchistisch gezin uit Friesland. Zijn vader Albert de Jong was in de jaren 1930' en 1940' een prominent anarchistisch organisator, redacteur, schrijver en spreker binnen de anarchistische beweging in Nederland. Zijn moeder was van joodse afkomst, werkzaam als verpleegster en betrokken bij de oprichting van het eerste bejaardentehuis voor buitenkerkelijken - een initiatief van humanisten en vrijdenkers. Als medewerker van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis/ (IISG) heeft Rudolf de Jong zich actief beziggehouden met de geschiedenis van het anarchisme. Vanuit deze positie schrijft hij dan ook al jaren voor het anarchistische tijdschrift de As.

→ Lees verder...

27/04/17 02:11 · autonomia

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging.

Daarnaast is er een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site zelf zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 24/04/19 15:31 door defiance