Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen

home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Federación Anarquista Ibérica (FAI)

Logo van de FAI Vlag van de CNT-FAI ten tijde van de Spaanse Revolutie.

De Federación Anarquista Ibérica (vert. Iberische Anarchistische Federatie, FAI) is een in 1927 opgerichtte anarchistische organisatie waarvan de leden tevens actief zijn binnen de anarcho-syndicalistische Confederación Nacional del Trabajo (CNT). De FAI streeft naar de vereniging van anarchisten op het Iberisch Schiereiland (Spanje en Portugal) binnen een Iberische federalistische organisatie.

De FAI was een actief strijdende partij tegen de fascistische generaal Francisco Franco ten tijde van de Spaanse burgeroorlog en Revolutie.

De organisatie is nog altijd actief en is lid van de Internationale van Anarchistische Federaties (IFA).

28/03/18 07:58 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site zelf zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 16/08/19 10:55 door defiance