Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen

home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Kronstadt (Comic)

Door Épistolier en Volny

  • Verschenen: 1977
  • Bron: Losse pagina's brochure (NL); Anarchy Comics #1, Last Gasp, 1978; l'Echo de savannes, no. 29, 1977
  • Vertaling: onbekend
  • Gedigitaliseerd en hersteld: Tommy Ryan

Deze commic over de Kronstadt-opstand is o.a. verschenen in Anarchy Comics, een serie van vier underground commics uitgegeven door Last Gasp eind jaren '70. Het verteld het verhaal van de zogenaamd 'derde revolutie' van de matrozen en arbeiders van de vestingsstad Kronstadt, nabij Petrograd, gericht tegen het autoritaire regime van de Bolsjewieken en streden voor een vorm van vrij communisme.


→ Lees verder...

13/02/17 11:23 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site zelf zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 03/07/19 11:50 door defiance