Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen

home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Mark Barnsley

Mark Barnsley is een anarchistisch activist uit Groot Brittannië. In 1994 werd hij gearresteerd na een geweldincident waarbij hij, zijn vriendin en baby door een groep dronken mannen werden aangevallen. In tegenstelling tot de aanvallers werd Barnsley als verdediger veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf, wat een grote stempel op zijn verdere leven zou drukken.

De Anarchistische Groep Amsterdam heeft in 2004 een brochure uitgegeven met het verhaal van Mark Barnsley, en waarin ook een uitgebreid interview met hem te vinden is.

→ Lees verder...

23/03/17 21:39 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site zelf zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 03/07/19 11:50 door defiance