Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:abc_van_het_anarchisme

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:abc_van_het_anarchisme [28/11/18 01:01]
autonomia
namespace:abc_van_het_anarchisme [16/10/19 10:14] (huidige)
Regel 1305: Regel 1305:
 ===== Voetnoten ===== ===== Voetnoten =====
  
-  * [1] De Brochures van Enrico Malatesta, "Entre Paysans"​ (vert. [[Tussen landarbeiders]]) en Peter Kropotkin, "Aux jeunes gens" (vert. [[Een oproep ​aan de jeugd]] haalden in Frankrijk de grootste oplagen met respectievelijk 95.000 en 80.000 exemplaren. Maitrion I, deel 2. blz. 347-349.+  * [1] De Brochures van Enrico Malatesta, "Entre Paysans"​ (vert. [[Tussen landarbeiders]]) en Peter Kropotkin, "Aux jeunes gens" (vert. [[Oproep ​aan de jeugd]] haalden in Frankrijk de grootste oplagen met respectievelijk 95.000 en 80.000 exemplaren. Maitrion I, deel 2. blz. 347-349.
   * [2] Zie voor Emma Godman'​s ervarignen in de Spaanse Burgeroorlog:​ Kern. Over de Spaanse Burgeroorlog is te veel verschenen om op te noemen. Ik vermeld hier slechts Richards I, waarin een bibliografie van 2- bladzijden te vinden is en Chomsky N., blz. 23-129. De feiten en gebeurtenissen zijn minitieus nageplozen door Hugh Thomas in "The Spanish Civil War" (Harmondsworth,​ 1974, Penguin) en Franz Borkenau in "The Spanish Cockpit"​ (Michegan, 1963, Arbor). Het ontstaan van de C.N.T. en de F.A.I. wordt m.i. het best beschreven door Brenan.   * [2] Zie voor Emma Godman'​s ervarignen in de Spaanse Burgeroorlog:​ Kern. Over de Spaanse Burgeroorlog is te veel verschenen om op te noemen. Ik vermeld hier slechts Richards I, waarin een bibliografie van 2- bladzijden te vinden is en Chomsky N., blz. 23-129. De feiten en gebeurtenissen zijn minitieus nageplozen door Hugh Thomas in "The Spanish Civil War" (Harmondsworth,​ 1974, Penguin) en Franz Borkenau in "The Spanish Cockpit"​ (Michegan, 1963, Arbor). Het ontstaan van de C.N.T. en de F.A.I. wordt m.i. het best beschreven door Brenan.
   * [3] De mutualisten zijn, ofschoon ze zich geen anarchisten noemen (waarschijnlijk omdat de naam zo verkeerd begrepen wordt) niettemin radicale anarchisten,​ omdat ze niet in regeringen of welk politiek gezag dan ook geloven.   * [3] De mutualisten zijn, ofschoon ze zich geen anarchisten noemen (waarschijnlijk omdat de naam zo verkeerd begrepen wordt) niettemin radicale anarchisten,​ omdat ze niet in regeringen of welk politiek gezag dan ook geloven.
namespace/abc_van_het_anarchisme.txt ยท Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 (Externe bewerking)