Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:anarchisme_en_organisatie

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:anarchisme_en_organisatie [21/11/19 08:37]
defiance
namespace:anarchisme_en_organisatie [26/02/20 23:06] (huidige)
defiance
Regel 2: Regel 2:
 //Door [[Rudolf Rocker]]// //Door [[Rudolf Rocker]]//
  
-  * Geschreven1921 +  * Oorspronkelijke titelAnarchimus und organisation 
-  * OrigineelVerlag Freie Arbeiter, Berlin +  * Verschenen1921 
-  * Bron: [[https://​archive.org/​details/​RudolfRockerAnarchismeEnOrganisatie|Anarchisme en Organisatie]],​ Sociaal-Anarchistisch Verbond (S.A.V.),+  * Bron: [[https://​archive.org/​details/​RudolfRockerAnarchismeEnOrganisatie|Anarchisme en Organisatie]],​ Sociaal-Anarchistisch Verbond (S.A.V.); Anarchismus und OrganisationVerlag Freie Arbeiter, Berlin 1921
   * Vertaling: uit het Duits door N. K.    * Vertaling: uit het Duits door N. K. 
-  * Modernisering: Tommy Ryan (In de Nederlandse vertaling van het S.A.V. is een stuk tekst aan het einde van hoofdstuk 3 weggelaten. Dit is in deze tekst hersteld aan de hand van het Duitstalige origineel) +  * Digigialisering en modernisering: Tommy Ryan (Noot: in de Nederlandse vertaling van het S.A.V. is een stuk tekst aan het einde van hoofdstuk 3 weggelaten. Dit is in deze tekst hersteld aan de hand van het Duitstalige origineel)
- +
-----+
  
 In //​Anarchisme en Organisatie//​ zet Rudolf Rocker de noodzaak van organisatie voor de anarchistische beweging uiteen. In deze brochure tracht Rocker aan te tonen wat het spanningsveld is tussen individualisme,​ de afwijzing van organisatie en collectieve bovengrondse organisatie aan de andere kant. Hij probeert aan de hand van voorbeelden door de geschiedenis heen een balans op te maken wat een effectieve anarchistische beweging maakt. Hij gaat in op voorbeelden waarbij de beweging, al dan niet gedwongen, ondergronds opereerde, successen boekte door publiekelijk op te treden etc. In //​Anarchisme en Organisatie//​ zet Rudolf Rocker de noodzaak van organisatie voor de anarchistische beweging uiteen. In deze brochure tracht Rocker aan te tonen wat het spanningsveld is tussen individualisme,​ de afwijzing van organisatie en collectieve bovengrondse organisatie aan de andere kant. Hij probeert aan de hand van voorbeelden door de geschiedenis heen een balans op te maken wat een effectieve anarchistische beweging maakt. Hij gaat in op voorbeelden waarbij de beweging, al dan niet gedwongen, ondergronds opereerde, successen boekte door publiekelijk op te treden etc.
 +
 +
 +----
  
  
namespace/anarchisme_en_organisatie.1574325471.txt.gz · Laatst gewijzigd: 21/11/19 08:37 door defiance