Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:grigori_maximoff

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:grigori_maximoff [16/10/19 10:14]
127.0.0.1 Externe bewerking
— (huidige)
Regel 1: Regel 1:
-====== Grigori Maximoff ====== 
- 
-<WRAP right box 30%> 
-{{:​namespace:​maksimov02.jpg|}} 
-//Portret Grigorij Petrovic Maksimov// 
-</​WRAP>​ 
-**Grigori Petrovitch Maximoff** (1893-1950) was een in Rusland geboren anarcho-syndicalist die betrokken was in de Oekraiense //​[[Nabat]]//​ (de vrije sovjet van de [[makhnovshchina]]). Samen met vele andere anarchisten,​ werd hij gevangen gezet op 8 maart 1921 naar aanleiding van een Tsjeka-aanval in het vrije Oekraïense territorium. 
- 
-Na een hongerstaking trokken ze de aandacht van bezoekende syndicalisten. Door het toenemende protest tegen de politiek van de Bolsjewieken werd Maximoff samen met 10 anarchisten uit de gevangenis vrijgelaten en gedeporteerd. Later zou hij samen met [[Ida Mett]], [[Nestor Makhno]], [[Peter Arshinov]] en anderen actief zijn binnen het [[Dielo Truda|Platform]]. 
- 
-===== Biografie ===== 
- 
-Maximoffs werk werd voor het eerst gepubliceerd in de Verenigde Staten door de Unie van Russische arbeiders, een anarchistische organisatie met bijna 10.000 leden en een aanzienlijke aanwezigheid in New 
-York City. Maximoff is vooral bekend voor zijn boek "The Guillotine at Work - Twenty years of terror in Russia"​ over de Bolsjewistische onderdrukking van de anarchisten en syndicalisten na de [[Russische Revolutie]] van 1917 en was medeauteur van het "​Platform van de revolutionaire anarchisten"​. 
- 
-===== Teksten ===== 
-  * [[Organisatorisch platform van de libertaire communisten]],​ 1926 
  
namespace/grigori_maximoff.1571220880.txt.gz · Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 door 127.0.0.1