Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:solidarity_federation

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:solidarity_federation [20/10/17 09:46]
defiance
namespace:solidarity_federation [15/10/18 10:00]
autonomia [Teksten]
Regel 1: Regel 1:
 ====== Solidarity Federation ====== ====== Solidarity Federation ======
  
-De **Solidarity Federation**,​ ook bekend onder de afkorting SolFed, is een federatie van klassestrijd-anarchisten in Groot BrittaniëDe organisatie voorstaat de strategie ​van het anarcho-syndicalisme als een methode om het kapitalisme en de staat af te schaffen en omschrijft zichzelf als een "​revolutionair vakbondsinitiatief"​[1]. ​+<WRAP right box 30%> 
 +{{:​namespace:​solfed_logo.png|}} 
 +Logo van de Solidarity Federation 
 +</​WRAP>​
  
-De organisatie die in 1950 werd opgericht heeft een aantal naamsveranderingen doorgaan. Opgericht als de //​Syndicalist Workers'​ Federation//​ waren zijn vanaf 1979 bekend onder de naam //Direct Action Movement//. Hierna heeft de men in 1994 de organisatie diens huidige naam //Soldarity Federation//​ aangenomen. ​ 
  
-De SolFed organiseert zich volgens de principes van het anarchistische federalisme. De basiseenheid van de federatie is de //local//, groepen van mensen die zich binnen een specifiek geografisch gebied bevinden. Deze lokale groepen zijn autonoom binnen de kaders die door de SolFed zijn vastgelegd in het huishoudelijk regelement. De lokalegroepen ​komen als een federatie samen in de landelijke organisatie. Het belangrijkste moment hierbij is de landelijke conferentie,​ waar elke groep een gedelegeerde ​heenstuurd ​die hen representeert. Deze gedelegeerden kunnen niet onafhankelijk handelen, maar worden geleid door het mandaad (de formele instructies) die zij van hun groepsgenoten uit de local hebben ontvangen. Op deze manier probeert de SolFed op een grassroots-manier te werken. De geconfedereerde landelijke conferentie is het hoogste besluitvormingsorgaan van de Solidarity Federation.+De **Solidarity Federation**,​ ook bekend onder de afkorting SolFed, is een federatie van klassestrijd-anarchisten in Groot Brittannië. De organisatie voorstaat de strategie van het anarcho-syndicalisme als een methode om het kapitalisme en de staat af te schaffen en omschrijft zichzelf als een "​revolutionair vakbondsinitiatief"​[1].  
 + 
 +De organisatie die in 1950 werd opgericht heeft een aantal naamsveranderingen doorgaan. Opgericht als de //​Syndicalist Workers'​ Federation//​ waren zijn vanaf 1979 bekend onder de naam //Direct Action Movement//. Hierna heeft men in 1994 de organisatie diens huidige naam //Soldarity Federation//​ aangenomen.  
 + 
 +De SolFed organiseert zich volgens de principes van het anarchistische federalisme. De basiseenheid van de federatie is de //local//, groepen van mensen die zich binnen een specifiek geografisch gebied bevinden. Deze lokale groepen zijn autonoom binnen de kaders die door de SolFed zijn vastgelegd in het huishoudelijk regelement. De lokale groepen ​komen als een federatie samen in de landelijke organisatie. Het belangrijkste moment hierbij is de landelijke conferentie,​ waar elke groep een gedelegeerde ​heen stuurt ​die hen representeert. Deze gedelegeerden kunnen niet onafhankelijk handelen, maar worden geleid door het mandaad (de formele instructies) die zij van hun groepsgenoten uit de local hebben ontvangen. Op deze manier probeert de SolFed op een grassroots-manier te werken. De geconfedereerde landelijke conferentie is het hoogste besluitvormingsorgaan van de Solidarity Federation.
  
 Internationaal is de Solidarity Federation aangesloten bij de [[International Workers Association]] (IWA), een internationale federatie van anarcho-syndicalistische bonden en groepen. Internationaal is de Solidarity Federation aangesloten bij de [[International Workers Association]] (IWA), een internationale federatie van anarcho-syndicalistische bonden en groepen.
Regel 13: Regel 19:
 ====== Teksten ====== ====== Teksten ======
  
-  * [[Wat is anarcho-syndicalisme?​]]+  * [[Wat is anarcho-syndicalisme?​]], 2009
namespace/solidarity_federation.txt · Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 (Externe bewerking)