Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:vrije_bond

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:vrije_bond [16/10/19 10:14]
127.0.0.1 Externe bewerking
namespace:vrije_bond [22/03/20 09:44] (huidige)
defiance [Externe link]
Regel 1: Regel 1:
 ====== Vrije Bond ====== ====== Vrije Bond ======
  
-{{ :namespace:cropped-vrijebond-logo.png?150|}}De Vrije Bond is een verzameling van mensen die streven naar een andere samenleving. Een samenleving zonder hierarchieën,​ zonder onderdrukking en uitbuiting van mensen en dieren en zonder uitputting van het milieu. Een anarchistische samenleving,​ waarin op basis van gelijkheid met elkaar wordt omgegaan.+<WRAP right box 30%> 
 +{{:​namespace:​vrije_bond_logo.png|}} 
 +</​WRAP>​ 
 + 
 +De Vrije Bond is een verzameling van mensen die streven naar een andere samenleving. Een samenleving zonder hierarchieën,​ zonder onderdrukking en uitbuiting van mensen en dieren en zonder uitputting van het milieu. Een anarchistische samenleving,​ waarin op basis van gelijkheid met elkaar wordt omgegaan. 
 De mensen binnen de Vrije Bond zijn op hun eigen manier, in hun eigen stad, wijk, werk of actiegroep, bezig zo’n samenleving dichterbij te brengen: door directe acties, het organiseren of voeren van discussies, het schrijven van artikelen of het geven van informatie. De Vrije Bond dient als platform om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, theorie te ontwikkelen,​ strategieën uit te denken, maar ook om samen activiteiten op te zetten of te ondersteunen. De mensen binnen de Vrije Bond zijn op hun eigen manier, in hun eigen stad, wijk, werk of actiegroep, bezig zo’n samenleving dichterbij te brengen: door directe acties, het organiseren of voeren van discussies, het schrijven van artikelen of het geven van informatie. De Vrije Bond dient als platform om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, theorie te ontwikkelen,​ strategieën uit te denken, maar ook om samen activiteiten op te zetten of te ondersteunen.
  
Regel 9: Regel 14:
  
 Een fantastisch ideaal, maar die wereld komt er niet zo maar. Voor die veranderingen kunnen we niet vertrouwen op de (parlementaire) democratie. De omwenteling die daar voor nodig is kan alleen door samenwerking en organisatie van onderaf worden bereikt. Daarom is het belangrijk dat wij anarchisten ons organiseren,​ want samen staan we sterk. Een fantastisch ideaal, maar die wereld komt er niet zo maar. Voor die veranderingen kunnen we niet vertrouwen op de (parlementaire) democratie. De omwenteling die daar voor nodig is kan alleen door samenwerking en organisatie van onderaf worden bereikt. Daarom is het belangrijk dat wij anarchisten ons organiseren,​ want samen staan we sterk.
-Zelforganisatie+ 
 +==== Zelforganisatie ​====
  
 De Vrije Bond streeft naar een samenleving waarin alle politieke en economische macht van bovenaf is vervangen door een structuur van vrije samenwerkingsverbanden. In die verbanden is het politieke en economische leven collectief georganiseerd en worden alle besluiten gezamenlijk genomen. De Vrije Bond streeft naar een samenleving waarin alle politieke en economische macht van bovenaf is vervangen door een structuur van vrije samenwerkingsverbanden. In die verbanden is het politieke en economische leven collectief georganiseerd en worden alle besluiten gezamenlijk genomen.
Regel 20: Regel 26:
  
 De Vrije Bond geeft het blad [[Buiten de Orde]] uit. Het blad verschijnt vier keer per jaar en is gevuld met informatie, interviews en discussies onder andere over anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd,​ mensenrechten,​ antifascisme,​ antimilitarisme,​ milieuacties,​ verzet en onafhankelijke cultuur. Het wordt verspreid onder de leden en abonnees en via de losse verkoop. De Vrije Bond geeft het blad [[Buiten de Orde]] uit. Het blad verschijnt vier keer per jaar en is gevuld met informatie, interviews en discussies onder andere over anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd,​ mensenrechten,​ antifascisme,​ antimilitarisme,​ milieuacties,​ verzet en onafhankelijke cultuur. Het wordt verspreid onder de leden en abonnees en via de losse verkoop.
- 
-  *http://​www.buitendeorde.nl/​ 
  
 ===== Solidariteitskas ===== ===== Solidariteitskas =====
Regel 29: Regel 33:
 ===== Teksten ===== ===== Teksten =====
  
 +  * [[Naar een bevrijdende economie]], ​ 1991
   * [[Anarchisme - Een introductie]],​ 2018   * [[Anarchisme - Een introductie]],​ 2018
  
-===== Externe link===== +===== Externe link ===== 
-  * www.vrijebond.nl+ 
 +  * https://www.vrijebond.nl 
 +  * https://​www.buitendeorde.nl 
namespace/vrije_bond.1571220878.txt.gz · Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 door 127.0.0.1