Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:we_noemden_onszelf_de_anarchisten_met_de_idealen_van_don_quichotte

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:we_noemden_onszelf_de_anarchisten_met_de_idealen_van_don_quichotte [29/04/19 11:11]
defiance
namespace:we_noemden_onszelf_de_anarchisten_met_de_idealen_van_don_quichotte [16/10/19 10:14] (huidige)
Regel 5: Regel 5:
   * Bron: //Abel Paz, Durruti en de Spaanse Burgeroorlog//;​ International Bookshop Het Fort van Sjakoo; Amsterdam, mei 2004   * Bron: //Abel Paz, Durruti en de Spaanse Burgeroorlog//;​ International Bookshop Het Fort van Sjakoo; Amsterdam, mei 2004
  
 +Abel Paz is het pseudoniem van Diego Camacho Escamez, wat hij gebruikte in de tijd van zijn ondergrondse strijd tegen de dictatuur in Spanje van Francisco Franco. Diego Camacho die in 1921 in Almeria werd geboren, was een actieve strijder in de [[namespace:​Spaanse Burgeroorlog en Revolutie]] van 1936-1939. Na zijn vlucht naar Frankrijk, waar hij in verschillende concentratiekampen gevangen zat, keerde hij in 1942 naar Spanje terug om zich daar bij de libertaire guerrilla aan te sluiten in hun ondergrondse strijd tegen het Franco-fascisme. Diego Camacho, alias Abel Paz, werd december 1942 in Spanje opgepakt en verbleef tot zijn hernieuwde emigratie in 1953 naar Frankrijk in de kerkers van de Spaanse militaire dictatuur. In 1977, twee jaar na de dood van Franco, keerde Camacho terug naar Spanje en woont sindsdien in Barcelona.
 +
 +Al reeds in het midden van de jaren zeventig publiceerde //Diego Camacho//, onder zijn pseudoniem, in Franse ballingschap voor de eerste keer zijn omvangrijke studie over [[Buenaventura Durruti]] genaamd //"​Durruti;​ Leven en dood van een Spaans anarchist"//,​ dat kort geleden door de [Duitse] uitgever Nautilus opnieuw uitgegeven is.
  
 ---- ----
Regel 10: Regel 13:
 ====== We noemden onszelf 'De anarchisten met de idealen van Don Quichotte'​ ====== ====== We noemden onszelf 'De anarchisten met de idealen van Don Quichotte'​ ======
  
-Abel Paz is het pseudoniem van Diego Camacho Escamez, wat hij gebruikte in de tijd van zijn ondergrondse strijd tegen de dictatuur in Spanje van Francisco Franco. Diego Camacho die in 1921 in Almeria werd geboren, was een actieve strijder in de [[namespace:​Spaanse Burgeroorlog en Revolutie]] van 1936-1939. Na zijn vlucht naar Frankrijk, waar hij in verschillende concentratiekampen gevangen zat, keerde hij in 1942 naar Spanje terug om zich daar bij de libertaire guerrilla aan te sluiten in hun ondergrondse strijd tegen het Franco-fascisme. Diego Camacho, alias Abel Paz, werd december 1942 in Spanje opgepakt en verbleef tot zijn hernieuwde emigratie in 1953 naar Frankrijk in de kerkers van de Spaanse militaire dictatuur. In 1977, twee jaar na de dood van Franco, keerde Camacho terug naar Spanje en woont sindsdien in Barcelona. 
- 
-Al reeds in het midden van de jaren zeventig publiceerde //Diego Camacho//, onder zijn pseudoniem, in Franse ballingschap voor de eerste keer zijn omvangrijke studie over [[Buenaventura Durruti]] genaamd //"​Durruti;​ Leven en dood van een Spaans anarchist"//,​ dat kort geleden door de [Duitse] uitgever Nautilus opnieuw uitgegeven is. 
  
 **//Wij zijn blij, als medewerkers van een antifascistisch tijdschrift,​ om in het jaar 2003 met iemand te kunnen spreken die zelf in Spanje tegen het fascisme heeft gevochten.//​** **//Wij zijn blij, als medewerkers van een antifascistisch tijdschrift,​ om in het jaar 2003 met iemand te kunnen spreken die zelf in Spanje tegen het fascisme heeft gevochten.//​**
namespace/we_noemden_onszelf_de_anarchisten_met_de_idealen_van_don_quichotte.txt ยท Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 (Externe bewerking)