Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:cooerdinatie_van_autonome_groepen_in_spanje

Coördinatie van Autonome Groepen in Spanje

De Coördinatie van Autonome Groepen in Spanje was een netwerk van autonome groepen in Spanje dat zich in de periode na de val van het fascistische en dictatoriale regime, halverwege de jaren 70 gevormd had. Deze autonome groepen hadden een duidelijk klassenkarakter en zetten zich af tegen de CNT welke zich tijdens het 'democratiseringsproces' zeer gematigd opstelde tegenover de overheid.

De Spaanse staat sloeg in deze periode verschillende pogingen van de arbeidersklasse neer en deze groepen hadden deels tot doel dat initiatief van de militante arbeiders te verdedigen. De Spaanse staat probeerde, in een poging om grip te krijgen op de netwerken van autonome groepen, een term te bedenken waaronder zij al deze groepen kon scharen, het zogenaamde 'G.R.A.P.O'.

Na een arrestatiegolf werden er geprobeerd de politieke gevangenen van de zogenaamde 'sociale' gevangenen te scheiden om radicalisering in de gevangenis tegen te gaan. Hierom werden libertaire gevangenen in de jaren 70 in de gevangenis van Segovia geconcentreerd.

Teksten

Over de Coördinatie van Autonome Groepen in Spanje

namespace/cooerdinatie_van_autonome_groepen_in_spanje.txt · Laatst gewijzigd: 05/06/20 09:21 door defiance