Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:errico_malatesta

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:errico_malatesta [15/07/20 20:23]
defiance
namespace:errico_malatesta [28/10/20 11:16]
defiance [Amnestie]
Regel 31: Regel 31:
 ==== Amnestie ==== ==== Amnestie ====
  
-In 1897 verleent de Italiaanse overheid hem amnestie en mag hij openlijk naar zijn geboorteland terugkeren. Hij richt de krant //​L´Agitazione//​ op. In 1898 wordt hij opnieuw gearresteerd en veroordeeld tot 6 maanden gevangenschap en 5 jaar verbanning naar een strafkolonie,​ eerst op het eiland Ustica, daarna op het eiland Lampedusa. Hij ontsnapt en keert in 1899 terug naar Londen. In hetzelfde jaar is hij enige maanden in de VS en brengt daar het tijdschrift //La Question Sociale// uit. In de VS wordt ook een aanslag op hem gepleegd, ​door een mede-anarchist die met hem van mening verschilt over de organisatievraag. Hij overleeft het schot in zijn been en keert terug naar Londen.+In 1897 verleent de Italiaanse overheid hem amnestie en mag hij openlijk naar zijn geboorteland terugkeren. Hij richt de krant //​L´Agitazione//​ op. In 1898 wordt hij opnieuw gearresteerd en veroordeeld tot 6 maanden gevangenschap en 5 jaar verbanning naar een strafkolonie,​ eerst op het eiland Ustica, daarna op het eiland Lampedusa. Hij ontsnapt en keert in 1899 terug naar Londen. In hetzelfde jaar is hij enige maanden in de VS en brengt daar het tijdschrift //La Question Sociale// uit. In de VS wordt door een mede-anarchistdie met hem van mening verschilt over de organisatievraag, een aanslag op hem gepleegd. Hij overleeft het schot in zijn been en keert terug naar Londen.
  
 <WRAP right box 40%> <WRAP right box 40%>
Regel 38: Regel 38:
 </​WRAP>​ </​WRAP>​
  
-Hij voorziet in zijn levensonderhoud door te werken als vrijgevestigde mecanicien. Tussen 1900 en 1913 richt hij verschillende Italiaanstalige kranten op, zoals //Cause e Effeti//​(1900),​ //​L‘Internazionale//​ (1900) en //La Rivoluzione Sociale// (1902). In 1907 neemt hij deel aan het [[Internationale Anarchistische Congres in Amsterdam]] waar Malatesta samen met [[Rudolf Rocker]] en [[Alexander Schapiro]] aangewezen wordt als voorzitter van de //​Anarchistische Internationale//,​ die vanuit Londen tot 1911 functioneerde.+Hij voorziet in zijn levensonderhoud door te werken als vrijgevestigde mecanicien. Tussen 1900 en 1913 richt hij verschillende Italiaanstalige kranten op, zoals //Cause e Effeti// (1900), //​L‘Internazionale//​ (1900) en //La Rivoluzione Sociale// (1902). In 1907 neemt hij deel aan het [[Internationale Anarchistische Congres in Amsterdam]] waar Malatesta samen met [[Rudolf Rocker]] en [[Alexander Schapiro]] aangewezen wordt als voorzitter van de //​Anarchistische Internationale//,​ die vanuit Londen tot 1911 functioneerde.
  
 In 1913 keert Malatesta terug in Italië, geeft daar de //​Volontà//​ uit in Ancona, maar de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog dwingt hem om terug te keren naar Londen. De oorlogsjaren brengen verwarring in de anarchistische beweging. Vooraanstaande anarchisten als Kropotkin en [[Jean Grave|Grave]] steunen de geallieerden. Malatesta blijft loyaal aan zijn anarchistische idealen en keurt de oorlog af. In 1913 keert Malatesta terug in Italië, geeft daar de //​Volontà//​ uit in Ancona, maar de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog dwingt hem om terug te keren naar Londen. De oorlogsjaren brengen verwarring in de anarchistische beweging. Vooraanstaande anarchisten als Kropotkin en [[Jean Grave|Grave]] steunen de geallieerden. Malatesta blijft loyaal aan zijn anarchistische idealen en keurt de oorlog af.
namespace/errico_malatesta.txt · Laatst gewijzigd: 28/10/20 11:16 door defiance