Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:wat_te_doen_in_tijden_van_wanhoop

Wat te doen in tijd van wanhoop

Door Tommy Ryan

  • Verschenen: januari 2017
  • Bron: pamflet

Wat te doen in tijd van wanhoop

Het is verlokkelijk om het hoofd te laten hangen; je met een kop warme chocolademelk te verschuilen achter Nexflix totdat de maatschappelijk verwarring, moedeloosheid, angst, boosheid, afgunst en haat vanzelf verdwijnen. Nog nooit was het echter zo belangrijk om samen in actie te komen en collectieve strategieën te ontwikkelen om de wereld te veranderen. Om dat te doen moeten we ons weg bewegen van het paden die ons hier hebben doen aanbelanden.

Wilders (PVV, Nederland), Marine Le Pen (FN, Frankrijk), Petry en Meuthen (AFD, Duitsland), Kaczyński (PiS, Polen), Erdogan (AKP, Turkije), Poetin (EP, Rusland), Trump (RP, Verenigde Staten), Duerte (PDP–Laban, Filepijnen), […] (de lijst is lang), allen symboliseren eenzelfde autoritaire en nationalistische politiek. De grootste vijanden van de werkende klasse, stellen zich voor als onze Messiah. En hoewel zij zich in retoriek richten tegen de politieke en economische elite, zijn zij diens belichaming zelve.

Wilders gebruikt, net als Trump, de angst en minachting voor minderheden als afleiding en katalysatoren voor zijn politieke invloed. En met economische gunsten voor de echte Nederlander (lees: witte) onder het motto “Nederland weer van ons te maken”, probeert hij hun loyaliteit te kopen over de ruggen van bijv. Moslims, zoals in het economische programma van de PVV wordt voorgesteld[1]. Met hun verdeel-en-heers-politiek is de PVV echter vijand van zowat elke minderheid, van mensen zowel met als zonder baan, van mensen die ziek zijn, […] (de lijst is wederom lang). Geert Wilder en zijn internationale evenbeelden lijden een schizofreen bestaan. Het ene moment worden vrouwen neergezet kwetsbare slachtoffers van seksueel geweld die moet worden beschermd, het andere moment feliciteert Wilders de van aanranding beschuldigde Trump[2] zonder blikken of blozen[3]. Aan de ene kant wordt er geroepen dat de A.O.W. terug moet naar 65[4] of dat het eigen risico moet worden afgeschaft[5], aan de andere kant verwerpt de PVV vakbondsstrijd[6] en beaamt het marktwerking in de zorg[7].

Nu is echter niet de tijd om het hoofd te laten hangen of om ons te verstoppen. Enkel een beroep doen op de waarheid of het morele recht is ook niet meer genoeg. Mensen als Trump en Wilders maken duidelijk dat er een harder machtsspel wordt gespeeld. Het is tijd om in actie te komen, je te verbinden!

Wij werpen een blokkade op tegen de haat, het racisme, de discriminatie maar ook het klassenverraad dat plaatsvindt. Wij staan voor elkaar in, ongeacht waar je vandaan komt, ongeacht je geslacht, wij staan voor solidariteit. We hebben elkaar hard nodig om te voorkomen dat politici, bazen en machthebbers ons tegen elkaar uitspelen en uiteindelijk de rijken en machtigen dienen terwijl wij elkaar afmaken. We hebben een collectieve en werkelijk vrije wereld te winnen!

Voetnoten

namespace/wat_te_doen_in_tijden_van_wanhoop.txt · Laatst gewijzigd: 25/08/20 11:48 door defiance