Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen

home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Louis Adamic

Portret Louis Adamic

Louis Adamic (1898-1951), immigreerde op veertienjarige leeftijd vanuit Slovenië (toen Oostenrijk-Hongarije) naar de Verenigde Staten, waar hij op zijn achttiende het Amerikaans staatsburgerschap kreeg.

In het essay over sabotage, dat in 1931 als apart hoofdstuk in zijn boek Dynamite verscheen, beschrijft Adamic zijn ervaringen als tijdelijk werknemer bij verschillende bedrijven in de jaren twintig. Hij verhaalt hierin van zijn ontmoetingen met collega-werknemers die lid waren van de IWW en staat uitvoerig stil bij de ‘techniek van de obstructie’, oftewel: sabotage op de werkvloer. Het essay wordt voorafgegaan door een beschrijving van Adamic van de strijd van de IWW in hun hoogtijdagen.

→ Lees verder...

25/01/17 21:25 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site zelf zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 16/08/19 10:55 door defiance