Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Peggy Kornegger

Portret Peggy Kornegger

Peggy Kornegger is een schrijfster uit de Verenigde Staten. In de jaren '70 was zij redacteur van het feministische magazine The Second Wave.[1] Haar bekendste artikel, Anarchism: the Feminist Connection (1975). In haar tekst beargumenteerd Kornegger dat radicaal feminisme en anarchisme natuurlijke bondgenoten zijn. Het artikel verscheen in The Second Wave en werd later opgenomen in het boekje Untying the Knott, Reinventing Anarchy (1972) en de reader Quiet Rumours: An Anarcha-Feminist Reader (2008). De tekst wordt inmiddels als een klassieker gezien en is in verschillende talen verschenen.

Een ander belangrijk artikel van Kornegger genaamd Feminism, Anarchism and Economics verscheen in de herfstuitgave van The Second Wave in 1976.

→ Lees verder...

31/05/16 21:40 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

“Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.”

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site, zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

home.txt · Laatst gewijzigd: 05/01/21 21:24 door defiance