Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Boekhandel Rosa

Rosa is een links politieke boekhandel in Groningen en is gespecialiseerd in anarchisme, feminisme, socialisme en verschillende vormen van activisme. Het assortiment bestaat uit tweedehands, nieuwe en antiquarische boeken, tijdschriften, t-shirts, speldjes, buttons, opnaaiers, kaartjes en muziek.

Zoek je informatie over bijvoorbeeld globalisering, bio-industrie of de achtergronden van conflicten in de wereld, dan zit je goed bij Rosa. Zowel introducerende werken als diepgravend vervolgonderzoek is aanwezig. Samen met Het Fort van Sjakoo uit Amsterdam brengt Rosa de Boekberichten uit, waarin nieuw verschenen boeken kort worden besproken.

Rosa is een non-commerciële stichting met als doelstelling de bevordering van het politieke bewustzijn en de maatschappelijke betrokkenheid in Noord-Nederland. Daarnaast wil zij bijdragen aan de ontwikkeling van een gelijkwaardige maatschappij met een zelfbepaald leven. Een egalitaire samenleving komt niet vanzelf, en de strijd daarvoor begint bij bewustwording. De medewerkers bepalen gezamenlijk de koers en verdelen onderling de taken: Ni dieu, ni maître!1)

Wil je Boekhandel Rosa steunen? Word donateur! Je krijgt dan de Boekberichten, een gezamenlijke uitgave van Rosa en Het Fort van Sjakoo, met daarin beschrijvingen van nieuw uitgekomen boeken en een catalogus met 2e hands boeken. Dit kan digitaal als pdf, of als papieren versie, geef je email of woonadres door.

→ Lees verder...

11/02/16 11:25 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

“Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.”

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site, zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

1)
Geen God, geen meester!
home.txt · Laatst gewijzigd: 03/06/20 10:56 door defiance