Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen

home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Het kapitalistische systeem

Door Michael Bakoenin

  • Geschreven: 1871
  • Bron: “The Political Philosophy of Bakunin”, door G.P. Maximoff, The Free Press, NY
  • Vertaling: Uit het Engels door R. Denkers

Deze tekst is een fragment uit het boek “Het Knoeto-Germaanse Rijk en de Sociale Revolutie”, waarvan God en de Staat het tweede deel had moeten worden. Delen van deze tekst werden voor het eerst door G.P. Maximoff vertaald naar het Engels voor zijn bloemlezing van Bakoenins geschriften. Missende delen van de tekst werden door Jeff Stein naar het Engels vertaald.


→ Lees verder...

24/02/16 06:29 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site zelf zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 23/06/19 16:59 door defiance