Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Sergej Stepnjak-Kravchinsky

Sergey Stepnjak

Sergej Mikhaylovich Stepnjak-Kravchinsky (Oekrainiens: Сергій Михайлович Степняк-Кравчинський) (1 juli 1851 – 23 december 1895), in revolutionaire kringen vooral bekend onder de naam Stepnjak, was een militair en revolutionair uit de Oekraïne. Hij was verbonden aan het nihilistische Semlja i wolja (Land en Vrijheid) van de Narodniki en zou later met Errico Malatesta ook deelnemen aan een kleinere anarchistische opstand in de provincie Benevento, in 1877. Stepnjak werd het bekendst vanwege zijn moord op generaal Nikolai Mezentsov, hoofd van de Russische politie en de geheime dienst in zijn tijd, welke hij in 1878 in St. Petersburg op straat met een dolk vermoordde.

→ Lees verder...

18/02/20 10:05 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

“Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.”

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site, zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 03/06/20 10:56 door defiance