Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:ak_press

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:ak_press [14/04/17 01:04]
autonomia [AK Press]
namespace:ak_press [15/05/17 16:56]
defiance
Regel 3: Regel 3:
 <WRAP right box 30%> <WRAP right box 30%>
 {{ :​namespace:​aklogo.jpg?​200|}} {{ :​namespace:​aklogo.jpg?​200|}}
-//Logo van AK Press// 
 </​WRAP>​ </​WRAP>​
 //AK Press// is een werkers-bestuurde onafhankelijke uitgever en boekdistributeur die zich specialiseert in links-radicale en anarchistische literatuur. Het bedrijf is in gemeenschappelijk bezit en bestuurd. De hoofdlocatie bevindt zich in Oakland, Californië (Verenigde Staten). Ze hebben ook nog een distributiepunt in Europa in Edinburgh (Schotland). //AK Press// is een werkers-bestuurde onafhankelijke uitgever en boekdistributeur die zich specialiseert in links-radicale en anarchistische literatuur. Het bedrijf is in gemeenschappelijk bezit en bestuurd. De hoofdlocatie bevindt zich in Oakland, Californië (Verenigde Staten). Ze hebben ook nog een distributiepunt in Europa in Edinburgh (Schotland).
Regel 17: Regel 16:
 </​WRAP>​AK werd in 1987 opgericht in Stirling, Schotland door Ramsey Kanaan. Het was toen een klein postorder bedrijfje genoemd naar zijn moeder Ann Kanaan. Het project groeide snel uit tot een onafhankelijke boekuitgeverij met een tak van AK Press in Oakland, Californië. Kanaan en verschillende andere medewerkers van AK Press zijn in 2007 vertrokken en hebben een nieuwe radicale uitgeverij opgericht genaamd [[PM Press]]. </​WRAP>​AK werd in 1987 opgericht in Stirling, Schotland door Ramsey Kanaan. Het was toen een klein postorder bedrijfje genoemd naar zijn moeder Ann Kanaan. Het project groeide snel uit tot een onafhankelijke boekuitgeverij met een tak van AK Press in Oakland, Californië. Kanaan en verschillende andere medewerkers van AK Press zijn in 2007 vertrokken en hebben een nieuwe radicale uitgeverij opgericht genaamd [[PM Press]].
  
-AK Press is een door de werknemers bestuurde ​cooperatie, wat betekend dat alle leden gezamenlijk de plek bezitten en dat het collectief functioneert zonder baas. Elke werknemer heeft een gelijke inspraak in het bedrijf en iedereen krijgt gelijk betaald.+AK Press is een door de werknemers bestuurde ​coöperatie, wat betekend dat alle leden gezamenlijk de plek bezitten en dat het collectief functioneert zonder baas. Elke werknemer heeft een gelijke inspraak in het bedrijf en iedereen krijgt gelijk betaald.
  
 In 2015 raakte de opslagplek bij de hoofdlocatie van AK Press in Oakland zwaar beschadigd. Door een grote brand in een nabijgelegen pand en de daar op volgende blusactiviteiten is ook aan het pand van AK Press zwaar beschadigd geraakt. Vooral waterschade heeft toen aanzienlijke de voorraad opgeslagen boeken in het magazijn van AK aangetast. In 2015 raakte de opslagplek bij de hoofdlocatie van AK Press in Oakland zwaar beschadigd. Door een grote brand in een nabijgelegen pand en de daar op volgende blusactiviteiten is ook aan het pand van AK Press zwaar beschadigd geraakt. Vooral waterschade heeft toen aanzienlijke de voorraad opgeslagen boeken in het magazijn van AK aangetast.
namespace/ak_press.txt · Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 (Externe bewerking)