Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:de_revolutie_vooruit

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
Volgende revisie Beide kanten volgende revisie
namespace:de_revolutie_vooruit [15/01/17 23:08]
defiance
namespace:de_revolutie_vooruit [08/03/18 07:58]
defiance
Regel 8: Regel 8:
 ---- ----
  
 +====== De revolutie vooruit ======
  
 Wij zijn veroordeeld ver te zijn verwijderd van de gebeurtenissen. Het is voor ons op het moment niet mogelijk in daar terug te keren – naar Rusland, naar de mensen in opstand, naar onze broeders, onze kameraden. We zijn gescheiden van ons thuisland door land en zee, door aarde en oceaan. We zijn van haar losgerukt door oorlog. Wij zijn veroordeeld ver te zijn verwijderd van de gebeurtenissen. Het is voor ons op het moment niet mogelijk in daar terug te keren – naar Rusland, naar de mensen in opstand, naar onze broeders, onze kameraden. We zijn gescheiden van ons thuisland door land en zee, door aarde en oceaan. We zijn van haar losgerukt door oorlog.
Regel 23: Regel 24:
 Is er een kans dat de gebeurtenissen niet in een doodlopende straat blijven steken, maar zich richten op het brede pad van de revolutie? Ja, die is er. En we zullen hier op een ander moment iets over zeggen. In de tussentijd zullen we wachten, hopen, geloven. Op het moment kunnen we niet handelen, kiezen, beroepen. We zijn geen deelnemers aan de ontwikkelingen. We kunnen alleen denken, ons zorgen maken, verlangen. En ons verlangen is duidelijk: Neer met de regering! Lang leve de revolutie! Is er een kans dat de gebeurtenissen niet in een doodlopende straat blijven steken, maar zich richten op het brede pad van de revolutie? Ja, die is er. En we zullen hier op een ander moment iets over zeggen. In de tussentijd zullen we wachten, hopen, geloven. Op het moment kunnen we niet handelen, kiezen, beroepen. We zijn geen deelnemers aan de ontwikkelingen. We kunnen alleen denken, ons zorgen maken, verlangen. En ons verlangen is duidelijk: Neer met de regering! Lang leve de revolutie!
  
-<​blockquote>"​Russische Revolutie"​ Politiek Geschiedenis</​blockquote>​+{{tag>"​Russische Revolutie"​ Politiek Geschiedenis}}
  
namespace/de_revolutie_vooruit.txt · Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 (Externe bewerking)