Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:petitie_aan_gouverneur_fuller

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:petitie_aan_gouverneur_fuller [04/05/19 07:16]
defiance
namespace:petitie_aan_gouverneur_fuller [04/05/19 07:48]
defiance
Regel 2: Regel 2:
 //Door [[Bartolomeo Vanzetti]]//​ //Door [[Bartolomeo Vanzetti]]//​
  
-Oorspronkelijke titel: Petition of Vanzetti'​s to Governor Fuller +  * Oorspronkelijke titel: Petition of Vanzetti'​s to Governor Fuller 
-Verschenen: 3 mei 1927 +  ​* ​Verschenen: 3 mei 1927 
-Bron: +  ​* ​Bron: De As #167, Sacco & Vanzetti 
-Vertaling:+  ​* ​Vertaling: ​Gerard Rijnders, Martin Smit
  
 In De Vrije Socialist, van uitgever en redacteur Gerhard Rijnders, van 17 september 1927 wordt de verschijning aangekondigd van een brochure getiteld Waarom wil men ons vermoorden? van B. Vanzetti, te verschijnen bij de Roode Bibliotheek te Zandvoort, de uitgeverij van Rijnders. Enige tijd later, vermoedelijk in het najaar van 1927, publiceert De Roode Bibliotheek de brochure Waarom werden Sacco en Vanzetti vermoord?, zestien pagina’s, prijs 5 cent. De ondertitel luidt: Aan gouverneur Fuller. De tekst is een hartstochtelijke verdediging van het anarchisme en een uiteenzetting van wat anarchisten willen of juist niet willen. Daarnaast noemt de auteur de namen van een aantal anarchistische theoretici en raadt hij gouverneur Fuller (een voormalig fietsenreparateur en autoverkoper) aan, vooral een tekst van Kropotkin te lezen. Niet helemaal duidelijk is in eerste instantie of het hier de eerder aangekondigde tekst van Vanzetti is. In De Vrije Socialist, van uitgever en redacteur Gerhard Rijnders, van 17 september 1927 wordt de verschijning aangekondigd van een brochure getiteld Waarom wil men ons vermoorden? van B. Vanzetti, te verschijnen bij de Roode Bibliotheek te Zandvoort, de uitgeverij van Rijnders. Enige tijd later, vermoedelijk in het najaar van 1927, publiceert De Roode Bibliotheek de brochure Waarom werden Sacco en Vanzetti vermoord?, zestien pagina’s, prijs 5 cent. De ondertitel luidt: Aan gouverneur Fuller. De tekst is een hartstochtelijke verdediging van het anarchisme en een uiteenzetting van wat anarchisten willen of juist niet willen. Daarnaast noemt de auteur de namen van een aantal anarchistische theoretici en raadt hij gouverneur Fuller (een voormalig fietsenreparateur en autoverkoper) aan, vooral een tekst van Kropotkin te lezen. Niet helemaal duidelijk is in eerste instantie of het hier de eerder aangekondigde tekst van Vanzetti is.
Regel 30: Regel 30:
 ====== Petitie aan gouverneur Fuller ====== ====== Petitie aan gouverneur Fuller ======
  
 +Dedham jail, 3 mei 1927.
  
- +Aan de Gouverneur en Raad van Massachusetts
-Dedham jailMay 3, 1927. +
- +
-To the Governor and Council of Massachusetts. ​+
  
 Welke beginselen hebben Sacco en mij het doodvonnis bezorgd? Wij achten het noodzakelijk dat uiteen te zetten, omdat de beginselen zo heel anders zijn dan de gezworenen [de jury] zich voorstellen. Alle gezworenen wisten reeds lang vóór onze gevangenneming,​ dat wij Italiaanse anarchisten zijn, want de Amerikaanse kranten schreven het en elke Amerikaan leest kranten. Welke beginselen hebben Sacco en mij het doodvonnis bezorgd? Wij achten het noodzakelijk dat uiteen te zetten, omdat de beginselen zo heel anders zijn dan de gezworenen [de jury] zich voorstellen. Alle gezworenen wisten reeds lang vóór onze gevangenneming,​ dat wij Italiaanse anarchisten zijn, want de Amerikaanse kranten schreven het en elke Amerikaan leest kranten.
namespace/petitie_aan_gouverneur_fuller.txt · Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 (Externe bewerking)