Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:proclammatie_van_de_revolutionaire_federatie_van_de_communes

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:proclammatie_van_de_revolutionaire_federatie_van_de_communes [24/03/19 17:35]
defiance
namespace:proclammatie_van_de_revolutionaire_federatie_van_de_communes [16/10/19 10:14] (huidige)
Regel 1: Regel 1:
-====== Proclamatie van de revolutionaire federatie van communes[1] ======+====== Proclamatie van de revolutionaire federatie van communes ======
 //Door o.a. [[Michael Bakoenin]]//​ //Door o.a. [[Michael Bakoenin]]//​
  
Regel 7: Regel 7:
   * Vertaling: uit het Duits door Joost Jongerden, Ron Blom   * Vertaling: uit het Duits door Joost Jongerden, Ron Blom
  
-  * Gerelateerd:​ [[De commune ​van parijs]], door [[Peter Kropotkin]];​ [[De Commune van Parijs en de staatsopvatting]],​ door Michael Bakoenin+  * Gerelateerd:​ [[De Commune ​van Parijs]], door [[Peter Kropotkin]];​ [[De Commune van Parijs en de staatsopvatting]],​ door Michael Bakoenin
  
 De in deze tekst voorkomende hij-vormen zijn geheel voor verantwoording van de beide schrijvers. Wij hebben gemeend hier vanuit geschiedkundig opzicht geen verandering in aan te brengen, hoewel wij hier wel moeite mee hebben. De in deze tekst voorkomende hij-vormen zijn geheel voor verantwoording van de beide schrijvers. Wij hebben gemeend hier vanuit geschiedkundig opzicht geen verandering in aan te brengen, hoewel wij hier wel moeite mee hebben.
Regel 14: Regel 14:
 ---- ----
  
 +====== Proclamatie van de revolutionaire federatie van communes[1] ======
  
 De catastrofale toestand, waarin het land zich bevindt, de onmacht van de regering en de onverschilligheid van de bevoorrechte klassen hebben het Franse volk aan de rand van de afgrond gebracht. De catastrofale toestand, waarin het land zich bevindt, de onmacht van de regering en de onverschilligheid van de bevoorrechte klassen hebben het Franse volk aan de rand van de afgrond gebracht.
namespace/proclammatie_van_de_revolutionaire_federatie_van_de_communes.txt ยท Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 (Externe bewerking)