Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:solidarity_federation

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:solidarity_federation [15/10/18 10:00]
autonomia [Teksten]
namespace:solidarity_federation [18/05/20 07:29] (huidige)
defiance [Solidarity Federation]
Regel 13: Regel 13:
 De SolFed organiseert zich volgens de principes van het anarchistische federalisme. De basiseenheid van de federatie is de //local//, groepen van mensen die zich binnen een specifiek geografisch gebied bevinden. Deze lokale groepen zijn autonoom binnen de kaders die door de SolFed zijn vastgelegd in het huishoudelijk regelement. De lokale groepen komen als een federatie samen in de landelijke organisatie. Het belangrijkste moment hierbij is de landelijke conferentie,​ waar elke groep een gedelegeerde heen stuurt die hen representeert. Deze gedelegeerden kunnen niet onafhankelijk handelen, maar worden geleid door het mandaad (de formele instructies) die zij van hun groepsgenoten uit de local hebben ontvangen. Op deze manier probeert de SolFed op een grassroots-manier te werken. De geconfedereerde landelijke conferentie is het hoogste besluitvormingsorgaan van de Solidarity Federation. De SolFed organiseert zich volgens de principes van het anarchistische federalisme. De basiseenheid van de federatie is de //local//, groepen van mensen die zich binnen een specifiek geografisch gebied bevinden. Deze lokale groepen zijn autonoom binnen de kaders die door de SolFed zijn vastgelegd in het huishoudelijk regelement. De lokale groepen komen als een federatie samen in de landelijke organisatie. Het belangrijkste moment hierbij is de landelijke conferentie,​ waar elke groep een gedelegeerde heen stuurt die hen representeert. Deze gedelegeerden kunnen niet onafhankelijk handelen, maar worden geleid door het mandaad (de formele instructies) die zij van hun groepsgenoten uit de local hebben ontvangen. Op deze manier probeert de SolFed op een grassroots-manier te werken. De geconfedereerde landelijke conferentie is het hoogste besluitvormingsorgaan van de Solidarity Federation.
  
-Internationaal is de Solidarity Federation aangesloten bij de [[International Workers Association]] (IWA), een internationale federatie van anarcho-syndicalistische bonden en groepen.+Internationaal is de Solidarity Federation aangesloten bij de [[Internationale Arbeidersassociatie]] (IAA-IWA), een internationale federatie van anarcho-syndicalistische bonden en groepen.
  
 De SolFed heeft een aantal belangrijke boeken op hun naam staan, waaronder hun uitgave //Fighting for Ourselves//,​ dat in 2013 verscheen. De SolFed heeft een aantal belangrijke boeken op hun naam staan, waaronder hun uitgave //Fighting for Ourselves//,​ dat in 2013 verscheen.
namespace/solidarity_federation.1539597649.txt.gz ยท Laatst gewijzigd: 16/10/19 09:41 (Externe bewerking)