Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:catechismus_van_de_revolutionair

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:catechismus_van_de_revolutionair [09/04/19 20:58]
defiance
namespace:catechismus_van_de_revolutionair [15/04/20 13:30] (huidige)
defiance
Regel 6: Regel 6:
   * Vertaling: Thomas Eden   * Vertaling: Thomas Eden
  
-  * Verwant: [[Bakoenin aan Netchajev over de rol van geheime revolutionaire gezelschappen]]1872 en [[http://​dwardmac.pitzer.edu/​Anarchist_Archives/​bakunin/​catechism.html|Revolutionair Catechismus,​ Bakoenin, 1866]] +  * Verwant: ​//[[Bakoenin aan Netchajev over de rol van geheime revolutionaire gezelschappen]]// (1872en [[Revolutionaire catechismus]] (1866)
- +
-----+
  
 Hoewel dit document regelmatig in verband wordt gebracht met het anarchisme is het, vanwege het autoritaire karakter van de inhoud, discutabel of deze tekst daadwerkelijk binnen deze traditie valt te plaatsen. Vanwege de verwarring rondom deze tekst, onder andere vanwege incorrecte verwijzingen binnen de media, is er toch gekozen deze tekst hier met de correcte referenties te plaatsen om men de mogelijkheid te geven de ware aard van dit document te onderzoeken. Hoewel dit document regelmatig in verband wordt gebracht met het anarchisme is het, vanwege het autoritaire karakter van de inhoud, discutabel of deze tekst daadwerkelijk binnen deze traditie valt te plaatsen. Vanwege de verwarring rondom deze tekst, onder andere vanwege incorrecte verwijzingen binnen de media, is er toch gekozen deze tekst hier met de correcte referenties te plaatsen om men de mogelijkheid te geven de ware aard van dit document te onderzoeken.
  
-Deze tekst wordt regelmatig aan [[Michael Bakoenin]] toegeschreven - soms bewust, soms uit onwetendheid. Dit is echter incorrect. Bakoenin heeft wel een tekst met een vergelijkbare titel, maar een geheel andere boodschap geschreven, het '[[Revolutionair ​Catechismus]]' ​uit 1866.+Deze tekst wordt regelmatig aan [[Michael Bakoenin]] toegeschreven - soms bewust, soms uit onwetendheid. Dit is echter incorrect. Bakoenin heeft een tekst met een vergelijkbare titel, maar een geheel andere boodschap geschreven, het //[[Revolutionaire ​Catechismus]]// uit 1866. 
 + 
 +Zie ook [[Bakoenin en Netchajev]] over de relatie tussen Bakoenin en Netchajev. 
 + 
 +----
  
 ====== Catechismus van de revolutionair ====== ====== Catechismus van de revolutionair ======
namespace/catechismus_van_de_revolutionair.1554843539.txt.gz · Laatst gewijzigd: 16/10/19 09:41 (Externe bewerking)