Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Louis Mercier-Vega

Portret Louis Mercier-Vega

Louis Mercier-Vega, (6 mei 1914 Brussel - 20 november 1977 Collioure) was een libertair en syndicalist uit België. In de Spaanse Burgeroorlog en Revolutie 1936 vocht hij in de Sebastien Faure-eenheid van de Colonne van Durruti aan het front in Aragon mee tegen de Franquisten.

Als activist en propagandist is Mercier-Vega de auteur van verschillende boeken en teksten en was hij betrokken bij de oprichting van verschillende internationale organisaties.

→ Lees verder...

03/03/16 21:24 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site zelf zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 12/11/19 15:42 door defiance