Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:met_getrokken_dolken

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

namespace:met_getrokken_dolken [10/03/20 19:25]
defiance aangemaakt
namespace:met_getrokken_dolken [10/03/20 19:26] (huidige)
defiance
Regel 1: Regel 1:
 ====== Met getrokken dolken ====== ====== Met getrokken dolken ======
-//Door [[anoniem]]//+//Door [[Anoniem]]//
  
   * Oorspronkelijke titel: Ai ferri corti - con l’Esistente,​ i suoi difensori e i suoi falsi critici ​   * Oorspronkelijke titel: Ai ferri corti - con l’Esistente,​ i suoi difensori e i suoi falsi critici ​
Regel 104: Regel 104:
  
 <​blockquote>​Het is een axiomatische en zelfverklarende waarheid dat de revolutie niet gemaakt kan worden totdat er genoeg krachten zijn om het te doen. Maar het is een historische waarheid dat de krachten die de evolutie en de sociale revoluties bepalen niet berekend kunnen worden met de volkstellingslijsten. <​blockquote>​Het is een axiomatische en zelfverklarende waarheid dat de revolutie niet gemaakt kan worden totdat er genoeg krachten zijn om het te doen. Maar het is een historische waarheid dat de krachten die de evolutie en de sociale revoluties bepalen niet berekend kunnen worden met de volkstellingslijsten.
-<​cite>​Errico ​Malatesta</​cite></​blockquote>​+<​cite>​E. Malatesta</​cite></​blockquote>​
  
 Het is uit de mode om te geloven dat sociale verandering nog mogelijk is. Er wordt gezegd dat de ‘massa’s’ zich in een diepe trance bevinden en volledig geïntegreerd zijn in de sociale normen. Uit zo’n opmerking kunnen minstens twee besluiten getrokken worden. Dat rebellie onmogelijk is, of slechts mogelijk in kleine aantallen. Het eerste besluit kan uiteenvallen in ofwel een openlijk institutioneel vertoog (de nood aan verkiezingen,​ legale overwinningen…) of in een discours dat pleit voor sociale hervorming (vakbondszelforganisatie,​ strijd voor collectieve rechten…). De tweede conclusie kan de grondslag worden van het klassieke voorhoedediscours of van een anti-autoritair discours dat pleit voor permanente agitatie. Het is uit de mode om te geloven dat sociale verandering nog mogelijk is. Er wordt gezegd dat de ‘massa’s’ zich in een diepe trance bevinden en volledig geïntegreerd zijn in de sociale normen. Uit zo’n opmerking kunnen minstens twee besluiten getrokken worden. Dat rebellie onmogelijk is, of slechts mogelijk in kleine aantallen. Het eerste besluit kan uiteenvallen in ofwel een openlijk institutioneel vertoog (de nood aan verkiezingen,​ legale overwinningen…) of in een discours dat pleit voor sociale hervorming (vakbondszelforganisatie,​ strijd voor collectieve rechten…). De tweede conclusie kan de grondslag worden van het klassieke voorhoedediscours of van een anti-autoritair discours dat pleit voor permanente agitatie.
namespace/met_getrokken_dolken.txt · Laatst gewijzigd: 10/03/20 19:26 door defiance