Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:na_links_de_anarchie

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie Beide kanten volgende revisie
namespace:na_links_de_anarchie [22/05/20 06:48]
defiance
namespace:na_links_de_anarchie [30/04/21 08:40]
defiance
Regel 17: Regel 17:
 Nu we de 20ste eeuw verlaten, is links, van welke streep ook, ontredderd en verslagen - inclusief links-anarchisme. Murray Bookchin'​s Sociale Ecologie is daarbij zeker geen uitzondering op de regel. Nu we de 20ste eeuw verlaten, is links, van welke streep ook, ontredderd en verslagen - inclusief links-anarchisme. Murray Bookchin'​s Sociale Ecologie is daarbij zeker geen uitzondering op de regel.
  
-[[Murray Bookchin]], één van de meest bekende hedendaagse Noord-Amerikaanse anarchisten,​ heeft veel tijd van zijn leven besteed om zijn persoonlijke eco-anarchistische ideologische territorium af te bakenen onder de vlag van de Sociale Ecologie en het [[libertair municipalisme - een overzicht|Libertair Municipalisme]]. Hij is de auteur van een gestage stroom aan boeken van de jaren 60 tot heden, waaronder zijn klassieke collectie van essays onder de titel //​Post-Scarcity Anarchism// (vert. Anarchisme in het tijdperk na de Schaarste), dat in 1971 werd gepubliceerd;​ zijn uitstekende uitgave over de geschiedenis van de Spaanse anarchistische beweging welke hij schreef in de jaren 70; en zijn in de jaren 80 mislukte poging om een filosofisch magnum opus te schrijven genaamd //The Ecology of Freedom// (vert. De ecologie der vrijheid).+[[Murray Bookchin]], één van de meest bekende hedendaagse Noord-Amerikaanse anarchisten,​ heeft veel tijd van zijn leven besteed om zijn persoonlijke eco-anarchistische ideologische territorium af te bakenen onder de vlag van de [[Sociale Ecologie]] en het [[libertair municipalisme - een overzicht|Libertair Municipalisme]]. Hij is de auteur van een gestage stroom aan boeken van de jaren 60 tot heden, waaronder zijn klassieke collectie van essays onder de titel //​Post-Scarcity Anarchism// (vert. Anarchisme in het tijdperk na de Schaarste), dat in 1971 werd gepubliceerd;​ zijn uitstekende uitgave over de geschiedenis van de Spaanse anarchistische beweging welke hij schreef in de jaren 70; en zijn in de jaren 80 mislukte poging om een filosofisch magnum opus te schrijven genaamd //The Ecology of Freedom// (vert. De ecologie der vrijheid).
  
 Bookchin is nooit tevreden geweest enkel een radicalere ideologie dan anderen te ontwikkelen. Zijn droom was altijd de leiding te geven aan een coherente linkse ecologische radicale groepering die een serieuze strijd met de huidige machthebbers aan kan gaan. Zijn pogingen om zo een groepering op te richten, heeft echter nooit tot succes geleid (van de groep rond het //​Anarchos//​ magazine in New York in de jaren 60 tot het recente //Left Green Network// binnen het groene milieu). Bookchin is nooit tevreden geweest enkel een radicalere ideologie dan anderen te ontwikkelen. Zijn droom was altijd de leiding te geven aan een coherente linkse ecologische radicale groepering die een serieuze strijd met de huidige machthebbers aan kan gaan. Zijn pogingen om zo een groepering op te richten, heeft echter nooit tot succes geleid (van de groep rond het //​Anarchos//​ magazine in New York in de jaren 60 tot het recente //Left Green Network// binnen het groene milieu).
namespace/na_links_de_anarchie.txt · Laatst gewijzigd: 19/07/21 20:44 door defiance