Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:over_de_g20-top_in_hamburg

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:over_de_g20-top_in_hamburg [12/04/19 06:53]
defiance aangemaakt
namespace:over_de_g20-top_in_hamburg [16/10/19 10:14] (huidige)
Regel 6: Regel 6:
  
 //Deze tekst werd door de Anarchistische Groep Nijmegen geschreven naar aanleiding van de negatieve berichtgeving omtrent anarchisten en de tegenbeweging tegen de G-20 top in Hamburg (DE) in de burgerlijke media.// //Deze tekst werd door de Anarchistische Groep Nijmegen geschreven naar aanleiding van de negatieve berichtgeving omtrent anarchisten en de tegenbeweging tegen de G-20 top in Hamburg (DE) in de burgerlijke media.//
 +
 +----
  
 ====== Over de G20-top in Hamburg ====== ====== Over de G20-top in Hamburg ======
Regel 51: Regel 53:
   * [1] Berichtgeving rondom gewonden: Een onderzoek op het //​BuzzFeed//​-blog van Marcus Engert toont overigens dat de aantallen gewonde agenten die door de politie gemeld zijn, extreem aan interpretatie onderhevig zijn. Onder de krap 500 als gewond gemelde agenten bevindt zich slechts een klein aantal agenten die daadwerkelijk in gevechten gewond zijn geraakt. Meer dan de helft was al gewond of ziek gemeld voordat de top begonnen was. Het overgrote deel dat overblijft is ‘gewond’ geraakt door oververhitting,​ dehydratie en de inzet van eigen pepperspray. Wat betreft gewonde demonstranten was er in het nieuws van de afgelopen weken overigens nauwelijks iets te vinden. Dit heeft deels te maken met het feit dat demonstranten niet door de reguliere hulpdiensten zijn verzorgd maar door eigen EHBO-teams, maar voor een groter deel waarschijnlijk door de kleuring van de berichtgeving. De uitrusting van agenten t.o.v. demonstranten maakt het onaannemelijk dat er meer agenten dan demonstranten gewond zijn geraakt.   * [1] Berichtgeving rondom gewonden: Een onderzoek op het //​BuzzFeed//​-blog van Marcus Engert toont overigens dat de aantallen gewonde agenten die door de politie gemeld zijn, extreem aan interpretatie onderhevig zijn. Onder de krap 500 als gewond gemelde agenten bevindt zich slechts een klein aantal agenten die daadwerkelijk in gevechten gewond zijn geraakt. Meer dan de helft was al gewond of ziek gemeld voordat de top begonnen was. Het overgrote deel dat overblijft is ‘gewond’ geraakt door oververhitting,​ dehydratie en de inzet van eigen pepperspray. Wat betreft gewonde demonstranten was er in het nieuws van de afgelopen weken overigens nauwelijks iets te vinden. Dit heeft deels te maken met het feit dat demonstranten niet door de reguliere hulpdiensten zijn verzorgd maar door eigen EHBO-teams, maar voor een groter deel waarschijnlijk door de kleuring van de berichtgeving. De uitrusting van agenten t.o.v. demonstranten maakt het onaannemelijk dat er meer agenten dan demonstranten gewond zijn geraakt.
   * [2] Wel moet vermeld worden dat het voorkomen van escalatie natuurlijk niet geheel in onze macht ligt. Uiteindelijk is tijdens de demonstratie van zaterdag een blok met Koerdische activisten alsnog aangevallen vanwege vlaggen die zij bij zich droegen. Dit valt hen niet aan te rekenen, maar het verbod op symboliek van de Koerdische bevrijdingsbeweging,​ dat in Duitsland van kracht is op verzoek van Turkije.   * [2] Wel moet vermeld worden dat het voorkomen van escalatie natuurlijk niet geheel in onze macht ligt. Uiteindelijk is tijdens de demonstratie van zaterdag een blok met Koerdische activisten alsnog aangevallen vanwege vlaggen die zij bij zich droegen. Dit valt hen niet aan te rekenen, maar het verbod op symboliek van de Koerdische bevrijdingsbeweging,​ dat in Duitsland van kracht is op verzoek van Turkije.
 +
 +{{tag>​media geweld politiek autoriteit}}
namespace/over_de_g20-top_in_hamburg.txt · Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 (Externe bewerking)