Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:the_invisible_committee_-_de_komende_opstand

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:the_invisible_committee_-_de_komende_opstand [25/06/16 22:56]
defiance
namespace:the_invisible_committee_-_de_komende_opstand [07/02/20 18:37] (huidige)
defiance
Regel 1: Regel 1:
 ====== De komende opstand ====== ====== De komende opstand ======
-//Door [[Onzichtbaar comité]]//+//Door [[Het Onzichtbare Comité]]//
    
   * Originele titel: Comité Invisible: L’insurrection qui vient   * Originele titel: Comité Invisible: L’insurrection qui vient
Regel 9: Regel 9:
  
 De Komende Opstand heeft in Frankrijk veel discussie teweeggebracht. Wij denken dat de tekst enerzijds vele ontwikkelingen beschrijft die ook voor Nederland opgaan anderszijds valt er ook het een ander aan te merken op sommige aspecten van de tekst. Het Onzichtbaar Comité stelt dat het verzet in deze tijd een van de symptomen is, meer en meer de vorm van een opstand aanneemt en de staat vele vormen van radicaal verzet als terrorisme bestempelt. Het Onzichtbaar Comité trekt een lijn door van de terugkerende uitbarstingen van volkswoede in Griekenland naar die in de Franse voorsteden. De opstand is in zijn optiek niet gelijk aan de revoluties (van 1789 en 1917), noch aan de revolte van ’68 en evenmin aan het zogenaamde top-hoppen van de laatste twee decennia. Deze roept op tot sabotage van iedere vorm van vertegenwoordiging en zelfs organisatie. De Komende Opstand heeft in Frankrijk veel discussie teweeggebracht. Wij denken dat de tekst enerzijds vele ontwikkelingen beschrijft die ook voor Nederland opgaan anderszijds valt er ook het een ander aan te merken op sommige aspecten van de tekst. Het Onzichtbaar Comité stelt dat het verzet in deze tijd een van de symptomen is, meer en meer de vorm van een opstand aanneemt en de staat vele vormen van radicaal verzet als terrorisme bestempelt. Het Onzichtbaar Comité trekt een lijn door van de terugkerende uitbarstingen van volkswoede in Griekenland naar die in de Franse voorsteden. De opstand is in zijn optiek niet gelijk aan de revoluties (van 1789 en 1917), noch aan de revolte van ’68 en evenmin aan het zogenaamde top-hoppen van de laatste twee decennia. Deze roept op tot sabotage van iedere vorm van vertegenwoordiging en zelfs organisatie.
 +
 +----
 +
 +
 +====== De komende opstand ======
  
 ===== Voorwoord ===== ===== Voorwoord =====
namespace/the_invisible_committee_-_de_komende_opstand.1466895376.txt.gz · Laatst gewijzigd: 16/10/19 09:40 (Externe bewerking)