Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:weigeren_om_te_wachten_-_anarchisme_en_intersectionaliteit

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:weigeren_om_te_wachten_-_anarchisme_en_intersectionaliteit [02/04/17 21:02]
defiance
namespace:weigeren_om_te_wachten_-_anarchisme_en_intersectionaliteit [16/10/19 10:14] (huidige)
Regel 9: Regel 9:
 ---- ----
  
-====== Weigeren om te wachten: anarchisme en intersectionaliteit ​======+===== Weigeren om te wachten: anarchisme en intersectionaliteit =====
  
 Het anarchisme kan veel leren van de feministische beweging. In veel opzichten heeft het dat al gedaan. Anarcha-feministen hebben een analyse van het patriarchaat ontwikkeld die dat patriarchaat linkt aan de staatsvorm. We hebben geleerd van de slogan: “Het persoonlijke is politiek” (bijvoorbeeld:​ mannen die gendergelijkheid nastreven moeten de vrouwen in hun eigen omgeving ook met respect en waardigheid behandelen). We hebben geleerd dat geen enkel revolutionair project voltooid kan worden wanneer mannen vrouwen systematisch domineren en uitbuiten; dat socialisme een leeg doel is – ook al is het “staatloos” – als de mannelijke dominantie over vrouwen intact blijft. Het anarchisme kan veel leren van de feministische beweging. In veel opzichten heeft het dat al gedaan. Anarcha-feministen hebben een analyse van het patriarchaat ontwikkeld die dat patriarchaat linkt aan de staatsvorm. We hebben geleerd van de slogan: “Het persoonlijke is politiek” (bijvoorbeeld:​ mannen die gendergelijkheid nastreven moeten de vrouwen in hun eigen omgeving ook met respect en waardigheid behandelen). We hebben geleerd dat geen enkel revolutionair project voltooid kan worden wanneer mannen vrouwen systematisch domineren en uitbuiten; dat socialisme een leeg doel is – ook al is het “staatloos” – als de mannelijke dominantie over vrouwen intact blijft.
namespace/weigeren_om_te_wachten_-_anarchisme_en_intersectionaliteit.txt · Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 (Externe bewerking)