Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:paul_goodman

Paul Goodman

Portret Paul Goodman, 1959

Paul Goodman (9 september 1911 – 2 augustus 1972) was een Amerikaans auteur, scriptschrijver, poëet, literatuur criticus en psychotherapeut, hoewel hij tegenwoordig het meest bekend is voor hun sociale criticus en anarchistisch filosoof.

Biografie

Paul Goodman groeide op in New-York en kreeg een gedegen opleiding. In 1932 studeerde hij af aan The City College of New York en hij ging daarna filosofie studeren aan University of Chicago. Hij is bekend geworden als socioloog, dichter en schrijver en in mindere mate als medeontwerper van de Gestalt Therapy. Beroemd werd hij met het in 1960 gepubliceerde Growing Up Absurd: Problems of Youth in the Organized System. Na het overlijden van zijn zoon Matthew, in 1967 tijdens een ongeluk bij het bergbeklimmen, trok Goodman zich grotendeels terug en vijf jaar later stierf hij aan een hartaanval.

Goodman was een bekende homoseksueel en hij beschouwde zichzelf als een anarchist en pacifist. In de jaren zestig ondersteunde hij de studentenopstanden in de Westerse wereld en de vredesbeweging tijdens de oorlog in Indochina.

Teksten

namespace/paul_goodman.txt · Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 (Externe bewerking)