Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:anarchistische_groep_nijmegen

Anarchistische Groep Nijmegen

Anarchistische Groep Nijmegen (AGN) is een revolutionaire anarchistische organisatie, opgericht in 2009. De groep werd opgericht vanuit de overtuiging dat een omwenteling van de huidige maatschappij en diens politiek noodzakelijk is om een vrije en gelijkwaardige samenleving te realiseren.

Over de AGN

Als AGN nemen we deel aan campagnes voor sociale, ecologische en economische gerechtigheid. Op deze manier werken wij aan de ontwikkeling en de verspreiding van anarchistische uitgangspunten als vrijheid en gelijkwaardigheid door middel van zelfbestuur, wederzijdse hulp en directe actie. Volgens ons is de actieve deelname in de strijd voor een rechtvaardigere en gelijkere samenleving de beste manier is om anarchistische ideeën concreet en bekend te maken. Om deze reden zijn leden van onze groep dan ook actief op vele verschillende fronten: van de strijd om het onderwijs, gezondheidszorg, arbeid, vrouwenstrijd, antiracisme en antifascisme, vluchtelingenondersteuning en gevangenenondersteuning.

Als onderdeel van onze grotere strijd tegen de onderdrukking door kapitalisme en staat, nemen we een scherpe positie in tegen opvattingen die ongelijkheid versterken en een vrije en gelijkwaardige samenleving in de weg staan.

We zijn zowel lokaal, landelijk en internationaal verbonden met verschillende andere anarchistische, antifascistische en maatschappelijke organisaties. We organiseren acties, demonstraties, informatie- en discussiebijeenkomsten, filmavonden, werken aan doorontwikkeling van de anarchistische theorie in de huidige actualiteit en geven met enige regelmaat onze krant inBeweging uit.

Voor een gedetailleerdere visie van de AGN verwijzen we door naar onze tekst “Er is een alternatief”.

Wil je actief worden? Of blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten? Neem dan contact met ons op via onze website.

Teksten

Contact

namespace/anarchistische_groep_nijmegen.txt · Laatst gewijzigd: 04/01/21 10:06 door defiance