Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:boekhandel_rosa

Boekhandel Rosa

Rosa is een links politieke boekhandel in Groningen en is gespecialiseerd in anarchisme, feminisme, socialisme en verschillende vormen van activisme. Het assortiment bestaat uit tweedehands, nieuwe en antiquarische boeken, tijdschriften, t-shirts, speldjes, buttons, opnaaiers, kaartjes en muziek.

Zoek je informatie over bijvoorbeeld globalisering, bio-industrie of de achtergronden van conflicten in de wereld, dan zit je goed bij Rosa. Zowel introducerende werken als diepgravend vervolgonderzoek is aanwezig. Samen met Het Fort van Sjakoo uit Amsterdam brengt Rosa de Boekberichten uit, waarin nieuw verschenen boeken kort worden besproken.

Rosa is een non-commerciële stichting met als doelstelling de bevordering van het politieke bewustzijn en de maatschappelijke betrokkenheid in Noord-Nederland. Daarnaast wil zij bijdragen aan de ontwikkeling van een gelijkwaardige maatschappij met een zelfbepaald leven. Een egalitaire samenleving komt niet vanzelf, en de strijd daarvoor begint bij bewustwording. De medewerkers bepalen gezamenlijk de koers en verdelen onderling de taken: Ni dieu, ni maître!1)

Wil je Boekhandel Rosa steunen? Word donateur! Je krijgt dan de Boekberichten, een gezamenlijke uitgave van Rosa en Het Fort van Sjakoo, met daarin beschrijvingen van nieuw uitgekomen boeken en een catalogus met 2e hands boeken. Dit kan digitaal als pdf, of als papieren versie, geef je email of woonadres door.

Adres en openingstijden

  • Adres: Oliemuldersweg 43, Groningen
  • Openingstijden: Dinsdag 13:00-17:00 / Zaterdag 12:00-13:00 (juli en augustus alleen zaterdag)
1)
Geen God, geen meester!
namespace/boekhandel_rosa.txt · Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 (Externe bewerking)