Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:oproep_om_gemeentelijke_volksvergaderingen_te_starten

Oproep om gemeentelijke volksvergaderingen te starten

Door Gilet Jaune de Commercy


Oproep om gemeentelijke volksvergaderingen te starten

Tientallen burgers van Commercy zijn vastbesloten om de dingen van onderop te veranderen. Dit is het strategische perspectief dat we voorstellen aan de bewegingen van nu en aan bestaande gemeentelijke ‘burgerlijsten’:

  1. Een netwerk van ‘vrije communes’ en van tegenmachten federeren, gegrondvest op directe democratie en in verzet tegen de machten van het geld en het Staatsgeweld;
  2. Samen in onze wijken, onze gemeenten en onze dorpen een rechtvaardiger systeem opbouwen;
  3. De banden versterken tussen de alternatieven en verzetsbewegingen op plaatselijk en landelijk niveau.

Daar is de horizon van veranderingen waarheen we willen gaan om een rechtvaardiger systeem op te bouwen! Juist dat willen we voorstellen aan alle burgers, aan de duizenden Gele Hesjes, aan de ecologische collectieven, aan de comités van de volkswijken, aan allen die ‘Volkshuizen’ open stellen en tot leven roepen.

Na Commercy nodigen we dus van nu af aan alle personen en groepen die zich in deze oproep herkennen om hun gemeentelijke volksvergaderingen te starten, Volkshuizen te openen en na te denken over de meest strategische wijze om elkaar op plaatselijk niveau te versterken. Vervolgens nodigen we jullie, als jullie je in deze oproep herkennen, uit voor het weekend van 23 en 24 november voor een grote nationale bijeenkomst in Commercy om uit te wisselen en te coördineren. Laten we onze ervaringen delen, laten we elkaar moed geven en laten we ons federeren om als een sneeuwbal sterker te worden.

Na deze eerste bijeenkomsten van deze soort willen we groter worden zonder ons te laten opsluiten in discussies van gespecialiseerde militanten. Wij nodigen honderden plaatselijke groepen uit die komen van de beweging van Gele Hesjes, Volkshuizen, alle gemeentelijke projecten die werkelijk verankerd zijn, en die zich in het perspectief van deze oproep willen zien!

Voor de duidelijkheid stellen we nogmaals dat dat we totaal onafhankelijk zijn van de politieke partijen: wij willen hun systeem niet meer, hun conflicten van ego’s die over onze ruggen worden uitgevochten. Wij willen juist een andere wereld opbouwen, van onderop. Dat kunnen we doen, dus laten we samenkomen en ons organiseren!

Wij branden van ongeduld om jullie tegen te komen en om samen de geschiedenis naar een andere richting te leiden.

LEVE DE COMMUNE VAN DE COMMUNES!

LEVE DE MACHT VAN HET VOLK, DOOR HET VOLK, VOOR HET VOLK!

namespace/oproep_om_gemeentelijke_volksvergaderingen_te_starten.txt · Laatst gewijzigd: 13/08/20 11:07 door defiance