Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:bangladesh_anarcho-syndicalist_federation

Bangladesh Anarcho-Syndicalist Federation (BASF)

Logo van de BASF Leden van de BASF bij een congres, juli 2018

De Bangladesh Anarcho-Syndicalist Federation (vert. Anarcho-Syndicalistische Federation Bangladesh, BASF) is een anarcho-syndicalistische organisatie uit Bangladesh. De organisatie werd op 1 mei 2014 opgericht en heeft inmiddels meer dan 60 groepen door het hele land en meer dan 1600 leden, waarvan ong. 45% vrouwen.

De BASF organiseert arbeiders uit verschillende branches en op het laagste niveau. Dat wil zeggen, arbeiders op theeplantages, in de levensmiddelen- en Rikshaindustrie , de keramiek- tot baksteenindustrie, de bouw, de transportsector, verkopers, levensmiddelenhandelaren en metaalarbeiders. De BASF neemt alleen loonarbeidsters en loonarbeiders als leden op in de organisatie.

Om de deelname van vrouwen te stimuleren heeft de BASF een autonome vrouwenorganisatie, de Bengaalse Anarcho-Syndicalistische Vrouwenunie (BAWU)

De BASF wordt momenteel ondersteund door de Australische Anarcho-Syndicalistische Federatie (ASF/IWA) via waar zij ook in contact staan met de Internationale Arbeidersassociatie (IAA/IWA).

Interview

namespace/bangladesh_anarcho-syndicalist_federation.txt · Laatst gewijzigd: 06/08/20 10:49 door defiance