Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen

home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Maria Nikiforova

Maria Nikiforova

Maria Grigor'evna Nikiforova (Ukrainian: Марія (Маруся) Григорівна Нікіфорова; Russian: Мария Григорьевна Никифорова; 1885–1919) was een anarchistische militieleidster, actief tijdens in Oekraïne tijdens de Russische en Oekraïense Revolutie en Burgeroorlog. Als zelfverklaard terrorist was ze vanaf haar 16de breed bekend onder de bijnaam Marusya. Door haar acties en moed werd ze een zeer gewaardeerd figuur binnen de anarchistische beweging.

02/10/17 12:27 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging.

Daarnaast is er een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site zelf zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 13/08/18 19:01 door defiance