Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Marie-Louise Berneri

Portret Marie-Louise Berneri

Marie-Louise Berneri (1 maart 1918 - 13 april 1949), geboren Maria Luisa Berneri was een psychologe, politiek journaliste en anarchistisch militant. Ze was betrokken bij de uitgave van Revision, daarnaast was ze ook betrokken bij de uitgave van verschillende andere anarchistische kranten als Revolt, War Commentary en Freedom, welke vandaag de dag nog steeds wordt uitgegeven vanuit de gelijknamige boekwinkel in Londen. Berneri leverde een intensive bijdrage aan Spain and the World. Ze heeft ook een boek geschreven waarin ze utopiën onderzoekt - Journey Through Utopia, voor het eerst verschenen in 1950. Neither East Nor West (1952) is een selectie van haar geschriften.

Marie-Louise Berneri is de dochter van Camillo Berneri en Giovanna Berneri en had ook nog een zus Giliana Berneri, welke allen actief waren in de internationale anarchistische beweging.

→ Lees verder...

14/12/17 22:57 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

“Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.”

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site, zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 06/04/20 07:52 door defiance