Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen

home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Freedom Press

De Freedom Press Bookstore in Whitechapel, Londen

Freedom Press bevindt zich in Whitechapel, Oost Londen (Groot Brittannië). Freedom is in 1886 opgericht en bood de mogelijkheid tot het verspreiden van radicale ideeën. Het was, net als nu, een plek voor anarchistische denkers om bij elkaar te komen. Zij zetten deze traditie vandaag de dag voort door de hedendaagse sociale en politieke strijd te blijven ondersteunen.

In 2013 is er vanuit rechts-extremistische hoek een brandaanslag geweest die significante schade heeft aangericht bij de Freedom Press Bookstore. Vele boeken, pamfletten en onvervangbare archieven gingen in vlammen op. De boekenwinkel is tijden dicht geweest, maar door steun vanuit de anarchistische beweging is het initiatief er weer bovenop gekomen.

→ Lees verder...

17/02/16 21:58 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site zelf zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 28/05/19 22:30 door defiance