Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Robin Hahnel

Robin Hahnel

**Robert Eric Hahnel (25 maart 1946 - ) is een econoom en economieprofessor aan de Portland State University in de Verenigde Staten. Hij is het bekendst vanwege zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van het economische concept Parecon samen met Michael Albert en zijn bijdragen aan Z Magazine.

Hahnel is een radicale econoom en politiek activist. Politiek gezien identificeert hij zich met de New Left en staat hij sympathiek tegenover het libertair socialisme. Hij is actief geweest in verschillende sociale bewegingen en organisaties, waaronder de protesten tegen de Vietnamoorlog en de WTO-top in Seattle. Hij was één van de economen die de toenmalige anders-globaliseringsbeweging economische trainingen gaf.

Meer recent is Hahnel betrokken geweest bij de Southern Maryland Greens, een lokale afdeling van de Green Party (Groene Partij) in Maryland (VS). Hahnels economische werk heet onder andere Marx, Keynes, Piero Sraffa, Michał Kalecki en Joan Robinson onderzocht en gebruikt. Als econome en professor heeft hij o.a. Cuba, Peru en Engeland bezocht en in enkele landen ook als economisch adviseur gediend.

→ Lees verder...

22/05/20 13:43 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd


Inleiding op anarchisme

“Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.”

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site, zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Brochures

Anarchisme.nl heeft twee brochurereeksen opgesteld als PDF welke gratis te downloaden zijn. De meeste brochures zijn tegen een klein bedrag ook gedrukt verkrijgbaar, o.a. via boekwinkel 't Fort van Sjakoo.

De 'Klassiekers Reeks' bestaat uit klassieke teksten van belangrijke denkers en activisten over de ideeën van het anarchisme. Deze teksten hebben de tand des tijds doorstaan en zijn nog altijd van waarde om de wereld van vandaag te begrijpen. In deze reeks o.a. teksten van Peter Kropotkin, Murray Bookchin en Peggy Kornegger.

De reeks 'Anarchisme en organisatie' brengt verschillende discussies over anarchisme en organisatie samen. De eerste twee brochures uit deze reeks gaan over de organisatietheorie Especifismo en het Organisatorisch Platform. Volgen zullen nog een discussie over het eerder genoemde Organisatorisch Platform en de anarchistische synthese.

home.txt · Laatst gewijzigd: 30/11/23 12:54 door defiance